Hvalpefødsel

Så lykkedes det endeligt. Torsdag den 7. april 2016 nedkom Chivas med 8 hvalpe. 3 hanner og 5 tæver. Alle er sorte med aftegninger. Både moder og alle hvalpe har det godt, og alle hvalpe bliver vejet dagligt, og alle tager på. Indtil videre sker der ikke så meget i fødekassen. Alle sover og spiser.

Vi er nu nået til den 17. aprill. Hvalpene er nu 10 dage gamle. Man så småt begynde at se at de hver især ændrer sig. Nogle er meget livlige, medens andre sover hele tiden. Vi kan også så småt begynde se rigtige gule aftegninger. Især på benene.

24. april 2016. Så er hvalpene blevet 2½ uge gamle. Der er stadig liv i hvalpekassen omkring spisetid. Den øvrige tid soves væk. Alle hvalpe bliver vejet en gang om dagen. Det er klart lettest når de lige har spist. Så er de dejlig ´dvaske og kan godt sidde stille på vægten i 15 secunder. Alle tager stadig på. Et par stykker før efterfælgende særbehandling ved lidt ekstra tid hos mor. Chivas kan stadig give hvalpene nok mælk, men det koster i den anden ende med meget foder, og hun sørger stadig for, at alle hvalpe bliver gjort rene hver gang de spiser. Dygtig hund.

01. maj 2016 Hvalpene er nu 3½ uge gamle. Der sker virkelig meget på bare 1 uge. Efterhånden havde Chivas ikke så megen lyst til at lade hvalpene die, så vi er gået over til eget foder, og hvalpene forstod med det samme hvad det gik ud. Alle var gik til fadet når der blev serveret. Den mindste får stadig særbehandling. Den kommer til fadet lidt før de andre, men det er ved at være slut nu, fordi nogle af hvalpene kravler selv over kanten på fødekassen når der er mad. Od der går ikke mange øjeblikke får fadet er tømt. Vi fodrer 3 gange om dagen, og ind i mellem får de lidt mælk fra Chivas. Det vil dog snart høre op, fordi de små spidse tænder er på vej. Når der er spist er der fri leg, men samtidig får man også besørget. Både stor og småt. Køkkenrulle er en god opfindelse. Alle kroge i rummet bliver undersøgt, men der bliver tid til lidt leg, men lige pludselig begynder stilheden at melde sig. En efter en lægger de små sig til at sove alle mulige steder. Så forsigtig op i kassen igen, og så kan vi andre også få lidt ro igen indtil næste fodring.  

07.maj 2016. Endnu en uge er gået. Hvalpene er nu flyttet ud af hvalpekassen. De var lidt for hurige til at smutte ud over kanten. Så nu er de flyttet ud i entreen. Der er lagt en kraftig voksud på gulvet, og så skal der bare aviser oven på. Alle hvalpe vokser hver dag. De er ikke alle lige glade for at blive vejet, men man finder ud af nogle teknikker så selv de mest urolige hvalpe bliver siddende stille på vægten i de 20 secunder det tager at lave en aflæsning. Det er også blevet et fast ritual at hver gang hvalpene har spist og leget sætter en af os ned til hvalpene. De kommer fra alle sider og begynder at bide i alt hvad de kan sætte tænderne i. Derfor kan skal man ikke komme i shorts og kortærmet t-shirt. Tænderne er meget spidse og man skal passe på ikke at få for mange bidemærker. Heldigvis bliver de hurtigt trætte, og falder om en efter en. Nogle skal sove i bunke, medens andre helst vil ligge for sig selv. En har den vane at hun skal ligge på ryggen med benene lige op i luften.

25.maj 2016. Som tiden dog går. Arbejdet med hvalpene tager trods alt megen tid. Der er jo også andre ting der skal passes. Hvalpene vokser alle, og de tager stadig godt på. Alle på nær en vejer stort set det samme. Kun lille Herman halter bagefter. Vi prøver at kompense ved ved lade ham få mad alene, så han ikke bliver mast af de andre hvalpe, for det går hårdt til når der skal spises. Det tager ikke mange øjeblikke før alle skåle er tømt og slikket grundigt. Derefter er det tid til leg, og det går over stok og sten. Efter det er blevet lunt i vejret, er det også blevet tid til at komme ud på græsplænen. Her der blevet opsat 40 meter hegn, så der noget at boltre sig på, og det bliver udnyttet til fulde. Der bliver løbet, der bliver leget med de ting der ligger i græsset. Papkasser er rigtig gode.  

7.juni 2916. Så er sket noget. Pludselig er der kun 4 hvalpe tilbage. Torsdag blev 2 af hvalpene hentet af deres nye ejerre. Nelly er flyttet til Hillerød, medens Molly er flyttet til Borup. I weekenden flyttede Lizzy til Brønshøj. Held og lykke til de nye ejere. De sidste 4 går nu og venter på nyere ejere. Det er blevet en helt anderledes hverdag. Selvom hvalpene er blevet større rent vægtmæssigt er det nemmere og bære 4 hvalpe ud til indhegningen ude i haven. Samtidig skal der heller ikke så meget mad til de 4 der er tilbage. Man kan også se at de er blevet ældre. Når de har spist ("slugt") deres mad begynder de strakt at lege, og det går ofte hårdt til. Der blevet også løbet meget på græsset. De er stadig glade for diverse papkasser, men det store plastrør er stadig det mest foretrukne, men på et tidspunkt bliver de trætte, og så er det dejligt at kunne lægge i græsset og få en lur. Vi har også prøvet at læggge en stor havehynde ind i indhegningen, og derefter tage et tæppe, men hvis man lægger sig på hynden får ikke mulighed for at få sig en lille lur, fordi du har hvalpe alle vegne og de bider alle steder de kan få fat. De får også mulighed for at komme med ud at køre i bil. Det er de ikke alle vildt begejstrede for, så de sidder i hundeburet og hyler hele turen, men når de får mulighed for at komme ud af buret bliver de meget kåde, og er klar til alle mulige ting. Det er nu man skal prøve at lære dem at gå pænt. 

 19. juni 2016. Der er ikke sket de store ændringer de sidste par uger. Vi har stadig alle 4 hvalpe i hundegården. Vi har haft nogle enkelte besøg af interesrede købere der har besigtiget hvalpe, men det har ikke medf'ørt, at der er blevet solgt  yderligere hvalpe. Så det er den daglige trummerum. Bære hvalpe ud og bære hvalpe ind, og det bliver nemt 3 til 4 gange pr. dag. Man skal jo udnytte at det er dejligt vejr, og frisk luft plejer ikke at skade. Hvis solen bliver for kraftig søger ind i skyggen helt af sig selv. Den vågne tid bliver brugt til leg, og det kan godt gå hårdt til. Somme tider tror man at det er alle mod en, for derefter lynhurtigt at skifte så ny er det alle mod nummer 2, og så fremdeles. Der bliver løbet mange meter, og det orange plastrør bliver hele tiden brugt som en del af legen. Nu er den daglige vejning afløst af vejning hveranden dag. De 3 største er nu blevet så store, at den køkkenvægt vi hidtil har brugt nu er for lille. Derfor bliver det personvægten der skal vise hvor de er vokset siden sodste vejning. Alle tager på, dog kan lille Herman ikke følge med rent vægtmæssigt. Vi prøver at kompensere ved at han får mad seperat. Men der skal lokkes for at få ham til at spise op. Og vi venter stadig på at der dukker en mulig køber op til hvalpene.  

10.08.2016  Der er stadig 4 hvalpe tilbage. Der er ikke sket meget hen over sommerenm bortset fra at hvalpene er blevet større. Der har været nogle henvendelser hvor mulige købere har været forbi for at se hvalpene,men det har desværre ikke medført salg. Vi har været ude og promovere hvalpe mange forskillige steder. Diverse gågader, loppemarkeder og andre andre steder hvor der er mange mennesker. Alle synes naturligvis at hvalpene er dejlige, men har ikke ikke mulighed for at have hunde hvor de bor. Andre har modtaget et kort så de i fred og ro kan se hjemmesiden og søge oplysninger på andre hjemmesider hvor man kan læse om hovawarten. Vi venter stadig i spænding på at den næste køber dukker op. Imellemtiden prøver vi at opdrage de små, så de kan at gå pænt i snor,, og lære at komme når der bliver kaldt.

28.08.2016.  Så kom dagen hvor vi kunne melde udsolgt. I dag er den sidste hvalp sólgt. Så når han bliver hentet næste weekend er der endelig fred og ro i huset, og vi kan komme tilbage til normale tilstande. Status på de sidste 4 hvalpe er, at en er flyttet til Aserbo, en er flyttet til Vig, en flytter på onsdag til Hillerød, og næste lørdag flytter den sidste til Vejle.

Vi siger tak til alle der fulgt os og vore hvalpe på deres første færd gennem livet. Håber alle får et godt og langt hundeliv.

Kommentarer

30.06.2016 13:25

Svend Kjeldsen

Hej Lene. Vi har stadig 4 hvalpe tilbage. Der 34 2 hanner og 2 tæver. Hvis du er interesseret er du velkommen til at vende tilbage.

29.06.2016 20:13

lene

Hej
har i flere tilbage, og hvilke køn?

22.05.2016 18:09

Inge Jakobsen

En fornøjelse at se jeres hvalpe efter Willems Hof Dusty. Et dejligt ensartet kuld, alle glade og nysgerrige. TAK fra Kennel Willems Hof - tlf. 24642555

09.05.2016 15:45

Britta

Det er en aftale. Glæder mig

08.05.2016 21:53

britta

Er der muglighed for at besøge jer og hundene på mandag d. 16/5 i løbet af dagen, gerne formiddag eller tidlig eftermiddag ? Vi har en bl, hova på 2 år

09.05.2016 08:20

Svend Kjeldsen

Hej. Skal vi aftale mandag omkring kl. 10.00

02.05.2016 19:22

britta randa

Hej.
Er der en tævehvalp, der bliver sort med blond senere? Eller er de virkelig sorte alle hunhvalpene? Vi har haft hvalpe på vore gl. nu afdøde hova og vil ny

03.05.2016 08:53

Svend Kjeldsen

Hej. Der er tæver der er sorte med gule aftegninger, så ring eller skriv.

29.04.2016 15:03

Eva Willemann

Supersmukke hvalpe, skal hilse fra deres stolte far 😊

18.04.2016 17:38

Annemarie Vang Pedersen

Hej, kan man blive skrevet op til en hvalp, er interesseret i en tæve. Er de alle sorte? Hvad koster de?
MVH Annemarie Vang Pedersen.

17.05.2016 16:09

Annemarie Vang Pedersen

har købt en valp men ellers mange tak

16.05.2016 22:32

Svend Kjeldsen

Hej. Er du stadig interesseret i en hvalp?

21.04.2016 08:02

Svend Kjeldsen

Hej Annemarie. Alle hvalpene er sorte med gule aftegninger. Og du kan godt blive skrevet op til en tæve. Prisen er dkk. 10.000,-. Skriv lidt mere på mail.

17.04.2016 07:08

Inge Jakobsen

Til lykke med hvalpene - dejligt med sunde og pæreformede hvalpe.

Kennel Willems Hof (Dusty's opdrætter)